Arquitectura
Cultura 02/09/2015

L'igualadí Pere Puig, finalista als premis internacionals d'arquitectura Wan Awards

El centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui ha sigut seleccionat en la categoria d'edificis civils

Acn
1 min
El centre cultural Mont-Àgora, de l'arquitecte igualadí Pere Puig / ACN

BarcelonaEl centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui (Anoia) ha sigut seleccionat com un dels sis millors edificis construïts arreu del món els últims tres anys en la categoria d'edificis civils pel jurat dels premis internacionals d'arquitectura Wan Awards. L'edifici va ser encarregat a l'arquitecte igualadí Pere Puig després de guanyar el concurs d'obra pública convocat per la Diputació de Barcelona i es va inaugurar el març del 2015. El centre acull una escola, una biblioteca, un cinema-auditori i diverses sales d'actes. Es tracta d'un edifici que combina colors suaus, materials i textures innovadors i finestrals que permeten l'entrada tamisada de llum natural.

El jurat dels premis Wan Awards està format per un grup d'arquitectes de prestigi internacional com el britànic Edward Jones, autor de la remodelació de l'Òpera de Londres. De les 36 obres presentades només 6 han passat a la final. N'han quedat fora obres d'arquitectes com Jean Nouvel i César Pelli, autor de les torres bessones Petronas de Kuala Lumpur.

El guanyador se sabrà el 8 de setembre, i l'edifici de Pere Puig competeix amb equipaments dels Estats Units, el Vietnam, Irlanda i Dinamarca, tots ells construïts en els últims tres anys.

stats