Art

Cinc instal·lacions imperdibles del festival Llum BCN 2021

2 min
'Unshaped', de Quite Ensemble

BarcelonaL'edició del Festival Llum BCN del 2020 va ser un dels últims esdeveniments multitudinaris a la ciutat de Barcelona abans de l'esclat de la pandèmia del covid, i ara torna aquest cap de setmana en què les restriccions es van relaxant. Així que per visitar la quinzena d'instal·lacions que es podran veure al Poblenou conviuran la fórmula de la reserva prèvia i la visita lliure. Aquestes són cinc peces que prometen emocions fortes, entre les quals no hi ha el preu de la llum, perquè la majoria de les peces fan servir tecnologia LED.

‘Array (wave)’

El festival creix per primera vegada a la platja de la Mar Bella, amb una peça de Pablo Valbuena que es podrà visitar tota la nit. Està formada per 25 pilars de leds que canvien segons el cicle de les onades.

'Coordinates v.1’

Els francesos Nonotak són un dels noms més importants de l’escena digital europea. Estrenen la participació del Casino de l’Aliança del Poblenou amb una instal·lació lumínica i sonora protagonitzada per un reguitzell de línies horitzontals i verticals que canvien aleatòriament, creant jocs de perspectives.

‘27.500 parpadeos’

Lolo & Sosaku prenen el pati del museu Can Framis amb 50 escultures cinètiques d’alumini, nou fonts de llum i una gran escultura circular, per investigar en la creació de refraccions i reflexos a partir de rajos lluminosos.

‘Unshapped’

Els italians Quiet Ensemble estrenen un altre nou espai del festival, el Muhba Oliva Artés, amb una peça espectacular: una tela gegant suspesa amb forma d’onada que es transforma amb l’impuls del vent.

‘Parainfrastructura’

L’arquitecte i artista Guillermo Santomà capgira la idea de rehabilitar un edifici i aprofita que Can Alier no ho està del tot per instal·lar-hi una estructura plàstica penjant que és alhora un dipòsit d’aigua i un gran llum. La imatge final evoca un jardí salvatge per fer pensar en noves formes de relació amb altres espècies.

stats