Teatre
Cultura 22/02/2013

El Círcol Maldà tancarà a finals de setembre

El director de la sala, que va obrir fa cinc anys, lamenta que no hagin obtingut subvencions públiques però afirma que l'activitat seguirà amb normalitat fins a la tardor. Pep Tosar hi posarà el punt final amb 'Sa història des senyor Sommer'

Ara
2 min
'Sa història des senyor Sommer'

BarcelonaEl director del Círcol Maldà ha anunciat la data de tancament de la sala: a finals de setembre del 2013. Després de cinc anys en actiu, el director, Pep Tosar, i el seu equip, en un comunicat que dirigeixen al seu públic, lamenten que "els estaments teatrals de l'administració de Catalunya –la Generalitat i l'Ajuntament– [...] no han trobat motius suficients per tractar-nos igual que la menys considerada de les anomenades 'sales alternatives'". Tosar també afirma que la propietat del local, la família Vilallonga, no té intenció de renovar-los el contracte de lloguer. "A conseqüència dels punts anteriors, el nostre entusiasme s'ha esgotat", afirma.

Una intensa programació

Malgrat això, diuen que "fins al mes de setembre vinent no pensem afluixar gens la nostra activitat a la sala". Després de l'obra actual en cartell -Lluïsa Mallol amb 'L'assignatura 400'-, arribarà al Círcol Maldà 'El mestre i Margarida', una dramatúrgia de Tosar sobre la novel·la de Mikhaïl Bulgàkov que ja es va poder veure al festival Temporada Alta de Girona. I després, 'Boris Vian, constructor d'imperis', amb Oriol Genís i Xavier Albertí; la reposició de 'Mallorca, vers a vers' sobre la poesia mallorquina del segle XX; l'espectacle d'humor musical 'Le Carromato'; 'Persona', un espectacle de màscares amb Javier Villena; 'Strindberg', celebració del centenari de l'autor amb unes lectures dramatitzades coordinades per Teresa Vilardell; 'Realitat invisible', un espectacle de dansa amb Catalina Carrasco; 'Encontros', amb textos d'Helder Costa, interpretat cada setmana per diferents actors; 'Tots aquests dois', la reposició de l'espectacle de Tosar sobre Guillem d'Efak, i 'Vaivén', de Ramón Sánchez Orense, dirigit per Miko Jarry.

Per acabar el recorregut de la sala, Pep Tosar recuperarà el que probablement és el seu personatge més famós amb 'Sa història des senyor Sommer'. S'acomiadarà definitivament d'aquest espectacle, després de 20 anys i 1.000 representacions.

stats