Cinema
Cultura 13/12/2010

Colin Firth, millor actor de l'any per als crítics de Los Angeles

Després de guanyar el premi al millor intèrpret masculí del cinema independent britànic, l'actor ha rebut un nou guardó per la seva caracterització del rei Jordi VI d'Anglaterra

Redacció
1 min
Colin Firth en 'El discurs del rei'

BarcelonaEl discurs del rei continua prenent posicions en la cursa dels Oscars. Colin Firth, que interpreta al rei Jordi VI en la pel·lícula, va rebre ahir el premi de l'associació de crítics de Los Angeles al millor actor. En la pel·lícula, el rei ha de superar el seu quequeig per tal de donar un discurs que ha d'inspirar la nació en uns temps difícils. Per aconseguir-ho comptarà amb l'ajuda d'un logopeda que interpreta Geoffrey Rush. El discurs del rei ha guanyat, fins ara, cinc premis BIFA, els premis del cinema independent britànic, i ha estat nominada com a millor film estranger dels Film Independent Spirit Award. La pel·lícula també va ser reconeguda com la millor del certàmen pel públic del festival de cinema de Toronto.

Els crítics de Los Angeles també van premiar altres pel·lícules com La red social (pel·lícula, director –David Fincher– i guió –Aaron Sorkin–), Animal Kingdom (actriu secundària, Jacki Weaver), Un profeta (actor secundari, Niels Arestrup) i Mother (actriu, Kim Hye-Ja).

stats