Tot el còmic català en un catàleg únic

Pas a pas, la indústria editorial del còmic català va cobrint mancances històriques, com la publicació d'una guia del còmic català

Com, per exemple, la publicació d'un catàleg que referenciï les publicacions de còmic català i en català del segle passat fins ara. El diccionari El còmic en català. Catàleg d'àlbums i publicacions (1939-2011) editat per Glénat, obra de Jordi Riera Pujal, a més de fer aquesta tasca aclareix alguns conceptes que expliquen la situació d'aquesta indústria cultural actualment. A continuació, algunes de les claus de les que s'expliquen a l'ARA Premium.

Astèrix

La publicació de les aventures del gal irreductible en català van començar l'any 1969 i arriba fins a l'actualitat.

Cavall Fort

Aquesta és la resposta a la pregunta. La revista de còmic infantil i juvenil fundada l'any 1961 per Josep Tremoleda amb l'impuls de l'Església catalana "tenia una voluntat pedagògica, la part de bones maneres, i alhora volia fer país", explica Riera.

Manga

Aquest gènere demostra que "si s'aposta amb força per l'edició en català el negoci és rendible", diu Riera. I posa els tiratges "bestials" que va aconseguir Planeta de Agostini amb Bola de Drac, que superaven els 100.000 exemplars.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.