Literatura
Cultura 29/09/2011

David Cirici guanya el Prudenci Bertrana amb una novel·la inspirada en el cas Millet

El col·laborador de l'ARA s'endú el premi gironí amb I el món gira. Vinyet Panyella, Mireia Sopena i Dolors Garcia entre els altres premiats de la nit literària

Ara
2 min
David Cirici, guanyador del Prudenci Bertrana

BarcelonaL'estafa que Fèlix Millet fa a les arques del Palau de la Música ha estat la font d'inspiració de David Cirici (Barcelona, 1954) per escriure I el món gira. Cirici converteix l'estafador en el president de la fundació del Macba i situa l'acció a la Barcelona d'avui, on hi reflecteix la crisi, les diferències de classes i els canvis que tots els personatges es veuran obligats a afrontar. "No és una novel·la tràgica, estic descontent amb el què ens toca viure però ho relato amb humor", ha reconegut el guanyador del Prudenci Bertrana i col·laborador de l'ARA. El premi té una dotació de 42.000 euros i l'editarà Columna al novembre.

Els altres guanyadors de la nit

Els Premis Literaris de Girona, organitzats per la Fundació Prudenci Bertrana, tenen cinc categories més a banda del premi de novel·la. El 34è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, ha esta per l'obra Sang Presa de la poetessa de Sitges Vinyet Panyella, que ha publicat ja dotze llibres de poesia. El 32è Premi Carles Rahola d'assaig ha anat a parar en mans de Mireia Sopena per l'obra Josep Pedreria, un editor en terres de naufragis. Els llibres d'Óssa Menor (1949-1963). Sopena ha volgut dedicar el premi a la figura d'aquest editor que, en plena època franquista, va publicar a través de la seva editorial, Óssa Menor, l'obra dels principals autors en llengua catalana com Salvador Espriu, Joan Vinyoli o Carles Riba.

En l'apartat de literatura juvenil, la gironina Dolors Garcia s'ha endut el 26è Premi Ramon Muntaner, dotat amb 7.500 euros. S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes s'inspira en la nevada que el 8 de març de 2010 va deixar Girona a les fosques. El Premi Lletra d'espais digitals de literatura catalana s'ha atorgat exaequo (es reparteixen els 1.200 euros del premi) a l'associació amical de la Viquipèdia en català i al Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida. El premi popular Cerverí a la lletra de cançó editada en català ha estat per Manel.

stats