TEATRE
Cultura 05/11/2012

'El tinent d'Inishmore', de Martin McDonagh, arriba al Versus Teatre

Salvador Duran i Joan Gómez dirigeixen la comèdia 'tarantinesca' de l'autor d''Amagats a Bruges'

Vicky Navarro
1 min
Escena d''El tinent d'Inishmore', una farsa negra sense mesura

BarcelonaLa comèdia negra 'El tinent d'Inishmore', del dramaturg anglès Martin McDonagh, arriba al Versus Teatre el 9 de novembre sota la direcció artística de Salvador Duran i l'escenificació de Joan Gómez. Aquesta sàtira salvatge sobre el terrorisme a Irlanda als anys 90, rebutjada pels teatres londinencs en el moment de la seva estrena, el 1999, en ple procés de pau, s'acosta a l'univers de Quentin Tarantino amb el seu humor negre i un espai on la violència és quotidianitat.

L'acció passa a Inishmore, una illa muntanyosa i rural en el comtat de Galway, i els personatges són de poble i sinistres. En aquesta versió de la Companyia Teatrebrik, s'intenta potenciar la comèdia, sense oblidar que els personatges viuen situacions de por i de ràbia, de manera que sovint l'espectador se'n va amb una doble sensació i amb un somriure glaçat.

Una banda de música tradicional irlandesa tocarà en directe per ambientar l'obra i, amb aquesta mateixa finalitat, la companyia de Banyoles ha donat importància al tema de la beguda, que hi és molt present. Tanmateix, compta amb la col·laboració de la Cervesa del Montseny. El repartiment el formen els actors Jaume Vicens, Rafael Ferre, Tere Solà, Íngrid Calpe, Llum Valle, Joan Gómez i Salvador Duran.

Martin McDonagh, nascut l'any 1970, també ha desenvolupat una carrera cinematogràfica. L'any 2008 va dirigir la pel·lícula 'Amagats a Bruges', protagonitzada per Colin Farell, i en l'últim Festival de Cinema de Sitges va presentar 'Seven psychopaths' (2012), amb un repartiment coral encapçalat per Woody Harrelson, Christopher Walken, Tom Waits i, novament, Colin Farrell.

stats