Cultura 20/04/2018

Sant Jordi, la gran festa del llibre i la rosa

3 min
Districtes i  més...

UN MUNT D'ACTIVITATS PER SANT JORDI

Un esdeveniment eminentment cultural, alegre, floral, integrador, festiu, per a totes les edats i condicions socials, a arreu del país... Sant Jordi és això i moltes coses més. En aquestes pàgines recollim una selecció de les nombroses activitats que tenen lloc, en indrets molt diversos de la ciutat de Barcelona, aquest dilluns, 23d’abril, però també el cap de setmana, amb motiu d’aquesta festa tan nostra i eminentment ciutadana.

SANT JORDI AL BARRI DEL RAVAL

Dilluns 23 d’abril, dia de Sant Jordi, qui passegi per la rambla del Raval podrà conèixer la feina que fan les entitats del barri, adquirir peces artesanals i gaudir d’una trentena d’activitats programades, entre les quals cal destacar tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals.

+ Detalls

SANT JORDI AL RAVAL

23 d'abril

10 h-20 h.

Rambla del Raval

Ciutat Vella

HOMENATGE A ESCRIPTORS CATALANS A LA PLAÇA DEL REI

La plaça del Rei acollirà diumenge 22 d’abril un acte d’homenatge a Joan Brossa, Manuel de Pedrolo, Montserrat Abelló, Vicent Andrés Estellés, Maria Aurèlia Capmany i Maria-Mercè Marçal. Es tracta d’escriptors que enguany celebren aniversaris en números rodons.

+ Detalls

NIT DEL DRAC

22 d'abril

20.30 h.

Plaça del Rei

Ciutat Vella

PASSEJADA DEL BARRI DEL CARMEL AL BARRI DEL GUINARDÓ

Demà, a les 11 h, té lloc una passejada pels barris del Carmel, el Guinardó i el Baix Guinardó, amb el propòsit de conèixer els universos literaris dels escriptors Juan Marsé i de Mercè Rodoreda. La inscripció és gratuïta.

+ Detalls

DE MARSÉ A MERCÈ

21 d'abril

11 h.

Horta-Guinardó

ACTIVITATS DE SANT JORDI AL CASTELL DE TORRE BARÓ

El castell de Torre Baró serà l’escenari aquest diumenge d’un munt d’activitats adreçades als infants (de 0 a 10 anys). Hi haurà una gimcana ( Històries de prínceps i princeses ) i s’hi explicaran contes sobre el castell.

+ Detalls

SANT JORDI AL CASTELL DE TORRE BARÓ

22 d'abril

10-13 h.

Nou Barris

LECTORS I ESCRIPTORS, MÉS A PROP AMB ELS DIÀLEGS DE SANT JORDI

L’Auditori del Disseny Hub acull escriptors locals i internacionals que dialoguen sobre els llibres que han escrit i els temes que se’n deriven: l’Àfrica, la literatura fantàstica, la construcció de les identitats nacionals, els fenòmens migratoris i el gènere negre amb tocs d’humor.

+ Detalls

DIÀLEGS DE SANT JORDI

20 i 21 d'abril

Audtori Disseny Hub

Sant Martí

LA TORRE DEL RELLOTGE DE GRÀCIA, ENVOLTADA DE LLIBRES

Els llibreters de la Vila de Gràcia envoltaran aquest diumenge, durant tot el dia, la torre del campanar amb parades dels seus llibres. Hi participen les llibreries Le Nuvole, Luz de Lula, La Memòria, Llibres del Mirall, Hibernian, Jeckyll and Hide, Catálogo i Aïda.

+ Detalls

FIRA DE LLIBRES DE SANT JORDI

22 d'abril

9 -21 h.

Plaça de la Vila de Gràcia

LES BARCELONES DE MANUEL VÁZQUEZ MONTALBÁN

Hi ha tantes Barcelones! L’escriptor Manuel Vázquez Montalbán en va fer la crònica d’unes quantes al seu magnífic llibre Barcelones, publicat ara fa trenta anys. L’Ajuntament de Barcelona n’ha fet una reedició, que es presentarà demà dissabte, 21d’abril, al carrer Elisabets, 8-10, jardí interior).

+ Detalls

PRESENTACIÓ DE LA REEDICIÓ DEL LLIBRE ‘BARCELONES’

21 d'abril

13 h.

Carrer Elisabets, 8-10, jardí interior

CONCURS LITERARI EXPRÉS

Demà dissabte, 21 d’abril, a les 11 hores, té lloc a la Biblioteca El Clot-Josep Benet el concurs internacional de literatura ràpida 90 minuts de glòria. Els textos poden estar escrits tant en català com en castellà. Hi pot participar qualsevol persona major d’edat interessada en l’escriptura creativa. La inscripció és gratuïta.

+ Detalls

90 MINUTS DE GLÒRIES

21 d'abril

11 h.

Biblioteca El Clot-Josep Benet

SANT MARTÍ

stats