Cinema
Cultura 31/03/2015

El primer documental autoritzat sobre Kurt Cobain, als cinemes el 23 d'abril

El film, que es podrà veure a nou cinemes catalans, presenta la vida del cantant amb noves entrevistes i material inèdit

Europa Press
1 min
Cartell del documental 'Cobain: Montage of Heck' / EUROPA PRESS

MadridEl 23 d'abril, a més de ser el dia dels llibres, serà també quan 50 cinemes d'arreu de l'Estat estrenin el primer documental autoritzat sobre Kurt Cobain, 'Cobain: Montage of Heck', de Brett Morgen, amb entrevistes i material inèdits. L'equip de la cinta ha pogut accedir per primera vegada als arxius personals del músic, i ha pogut incloure-hi dibuixos, gravacions casolanes que mai abans s'han vist i entrevistes amb amics i familiars seus.

La infància de Cobain a Aberdeen (Washington) és el tret de sortida del documental, i explica els seus anys de fama mundial, la seva vida i la seva trajectòria musical. Un recorregut, doncs, amb què els seguidors de Nirvana podran descobrir curiositats desconegudes del cantant i els nous públics podran entendre què el va fer convertir en una icona del rock.

Entre els entrevistats, destaquen les aparicions de Krist Novoselic, amic i company seu a Nirvana, i de Courtney Love, dona de Cobain. La filla del músic, Frances Bean Cobain, és la productora executiva del film. A més, 'Cobain: Montage of Heck' també inclou una entrevista exclusiva amb Brett Morgen que només es podrà veure als cinemes, en què el director parlarà sobre el procés de rodatge amb els familiars i amics del cantant.

A Catalunya, es podrà veure a nou cinemes: vuit a la província de Barcelona i un a Tarragona. A Barcelona el documental es projectarà a les sales del Cinesa Diagonal, Cinesa Mataró Parc, Cinesa Diagonal Mar, Cinesa Heron City, Cinesa Parc Vallès, Cinesa La Maquinista, Yelmo Icaria i Yelmo Sant Cugat, i a Tarragona al cinema Yelmo Parc Central.

stats