CULTURA
Cultura 03/04/2013

200 campanars repicaran en homenatge a poetes defensors del català

La segona edició del Dia de la Memòria se celebrarà a Osona el 10 de juny a les 7 de la tarda i també acollirà lectures de poemes i actuacions corals

Efe
1 min

BarcelonaMés de 200 campanars repicaran simultàniament a Osona el dia 10 de juny a les 7 de la tarda, en un homenatge a tots els poetes defensors de la llengua catalana, en el marc de la segona edició del Dia de la Memòria.

Un dels impulsors d'aquest homenatge, Joan Orriols, ha explicat que a més del repica de campanes en algunes localitats hi haurà també lectures de poemes i interpretacions corals. El Dia de la Memòria es va dedicar al poeta Jacint Verdaguer amb motiu del 110è aniversari de la seva mort l'any passat. En aquesta segona edició la jornada es dedicarà a la poesia d'autors com Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall i Vicent Andrés Estellés, entre d'altres.

També s'han publicat 70.000 exemplars d'una revista amb una selecció de poemes dels grans autors als quals es dedica el dia, un material que va dirigit sobretot a les escoles.

stats