CINEMA
Cultura 29/08/2011

Dotze pel·lícules catalanes aniran a Sant Sebastià

Les cintes catalanes participaran en totes les seccions del festival

Efe
1 min
'Los pasos dobles', d'Isaki Lacuesta

BarcelonaDotze pel·lícules de producció catalana han estat seleccionades per participar en la 59a edició del festival de cinema de Sant Sebastià, que se celebrarà a la capital guipuscoana del 16 al 24 de setembre.

Les pel·lícules catalanes, segons ha informat avui el departament de Cultura en un comunicat, participaran en totes les seccions del festival.

En la secció oficial s'estrenarà Los pasos dobles, d'Isaki Lacuesta. Aquest mateix director també competirà en la secció Especials Zabaltegui amb El cuaderno de barro.

En aquesta mateixa secció s'estrenarà l'últim treball de Manuel Huerga 14 d'abril: Macià contra Companys i l'obra col·lectiva de la factoria Escándalo Films Puzzled Love.

L'obra Arrugas, d'Ignacio Ferreras, competirà a l'espai dedicat als nous directors i The Monk, de Dominik Moll, està programada en les projeccions de mitjanit.

En la secció Made in Spain es projectaran els films Finisterrae, de Sergio Caballero; La maleta mexicana, de Trisha Ziff; Blackthorn, de Mateo Gil; Catalunya Über Alles, de Ramón Termens, i Águila Roja, de José Luis Ayerra.

En la secció Horitzons Llatins es podrà veure l'estrena de la coproducció amb el Brasil Girimunho, dirigida per Helvecio Marins i Clarissa Campolina.

El departament de Cultura, a través de l'Institut Català d'Indústries Audiovisuals, ha col·laborat en la producció de dues d'aquestes pel·lícules: Los pasos dobles i 14 d'abril: Macià contra Companys, amb una subvenció global de 356.000 euros.

stats