CINEMA
Cultura 14/03/2012

'El padrí' de Coppola fa 40 anys

El director Francis Ford Coppola i l'actor Marlon Brando van convertir la novel·la de Mario Puzo en tot un clàssic del cinema

Efe
1 min

BARCELONAUn director sense un llarg currículum i una estrella de Hollywood amb una carrera en declivi van fer d''El padrí' un dels clàssics més grans de la història del cinema.

El director, Francis Ford Coppola, va traduir la novel·la de Mario Puzo 'El padrí' en imatges que combinaven la calidesa siciliana amb el capitalisme de l'època per descriure la societat novaiorquesa dels anys 40. El film es basa en la història d'una família mafiosa liderada per un implacable pare de família. Coppola va considerar que el millor actor per interpretar el personatge (Don Vito Corleone) seria Marlon Brando, que gràcies al film va guanyar el seu segon Oscar.

El director també va comptar amb una banda sonora de Nino Rota i amb la fotografia més tenebrista de Gordon Willis. Després d''El padrí', 'El padrí 2' i 'El padrí 3' van completar una trilogia històrica.

El film, a més d'artísticament impecable i socialment molt influent, a dia d'avui continua sent la pel·lícula més puntuada a la web de referència del cinema, Internet Movie Data Base.

stats