Cultura 06/08/2019

Enderroquen un pont d'origen medieval a Bèlgica per permetre el pas d'embarcacions més grans

És la segona vegada que es reconstrueix, després de ser dinamitat durant la Segona Guerra Mundial

Efe
1 min
L'enderroc del pont de Tournai en una captura d'un vídeo d'Architectural Revival

Brussel·lesEl pont d'origen medieval de la ciutat belga de Tournai, conegut com el Pont dels Forats i una de les icones de la ciutat, no troba descans: dilluns va ser enderrocat per iniciativa de les autoritats locals per permetre el pas d'embarcacions comercials de gran envergadura. Està previst que l'enderroc finalitzi aquesta setmana i que la reconstrucció, amb un arc central ampliat a 12,5 metres d'amplada, estigui enllestida el 2021. És la segona vegada que el pont és destruït i que és reconstruint amb modificacions: l'arc central va ser dinamitat durant la Segona Guerra Mundial i el 1948 va ser reconstruït 2,4 metres més alt que l'estructura original per permetre la navegació i l'economia fluvial.

Segons el diari 'Le Soir', l'objectiu de la nova ampliació del pont és que hi puguin passar vaixells de càrrega de més de 2.000 tones pel riu Escalda en direcció al port francès de Le Havre. L'enderroc va topar amb la dificultat que el pont va ser reconstruït amb formigó armat i després va ser revestit de pedra. Els responsables de l'obra van prendre precaucions per recuperar les pedres que van caure al riu i esperen recollir unes 3.500 tones de materials que seran reutilitzats en la reconstrucció del pont.

Els veïns, consternats i avergonyits

La promesa de la reconstrucció no va calmar els ànims dels veïns, molts dels quals van ser testimonis de les obres amb "resignació" i "consternació". Com va explicar una veïna anomenada Chantale a 'Le Soir', ho consideren "una vergonya".

Segons la pàgina web de Turisme de Tournai, el pont és "un dels vestigis més prestigiosos de l'arquitectura medieval a Bèlgica", ja que va ser aixecat entre els anys 1281 i 1329 com a part de la segona muralla que protegia la ciutat.

stats