Teatre
Cultura 09/09/2015

Cinc espectacles destacats de la nova temporada de La Seca Espai Brossa

Destaquem cinc dels 22 muntatges de la nova programació del teatre del carrer Flassaders

Ara
2 min
Sarah Kane/ Viquipèdia

BarcelonaLa Seca Espai Brossa enceta temporada aquest dimecres amb 'Psicosis de les 4.48', una obra de Sarah Kane dirigida per Moisés Maicas i protagonitzada per Anna Alarcón. Es tracta "un manifest sobre el desig i la impossibilitat de viure i d'estimar que mostra el món obscur" d'una de les autores més emblemàtiques del segle XX.

De la programació d'enguany destaquen:

  • 'Réfugié poétique': en aquest espectacle de dansa i teatre, carregat d'humor, la ballarina Claire Ducreux es posa dins la pell d'un rodamón que converteix un parc en el seu refugi. El muntatge és el resultat de l'adaptació dels solos de carrer 'La sonrisa del náufrago' i 'Barco de arena'. (Del 7 al 25 d'octubre.)
  • 'Paraules d'amor': el dramaturg català dirigeix i escriu aquest homenatge als barbarismes de la parla catalana protagonitzat per Laura Pujolàs i Cristina Arenas. (De l'11 de novembre al 6 de desembre.)
  • 'Sembla que rigui': Mont Plans parla sobre Júlia Català i Verdaguer en aquest monòleg, interpretat i escrit per l'actriu, que pretenia reflexionar sobre la mort però ha acabat parlant sobre l'amor. (Del 13 de gener al 7 de febrer.)
  • 'Fuenteovejuna': una adaptació contemporània de la història d'un poble que es rebel·la contra un governador corrupte. Interpretada per joves talents, l'espectacle ha guanyat diversos premis com el XVIII Premi Max i el premi del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro. (Del 10 de febrer al 6 de març.)
  • 'Watching Peeping Tom': Ferran Dordal presenta una conferència teatralitzada que parla sobre la pel·lícula 'El fotògraf del pànic', un clàssic britànic del 1960 dirigit per Michael Powell. (Del 9 al 27 de març.)

El director de La Seca, Hermann Bonnín, dirigeix 'Els Cecs, una de les variacions sobre la mort', de Maurice Maeterlinck, que s'estrenarà el 6 d'abril i es representarà fins al 8 de maig. A través d'aquesta obra simbolista, Maeterlinck aprofundeix sobre "l'home sol davant l'enigma". Altres produccions importants que acull aquesta temporada La Seca Espai Brossa són 'Cabaret Voltaire', amb textos d'Hugo Bäll, Tristan Tzara i Kurt Schwitters; 'Romeu i Julieta', sota la direcció de Marc Chornet Artells; 'Paulina', una adaptació de 'La casa de la fuerza' d'Angélica Liddell dirigida per Jessica Walker, i finalment 'Saluet' de Toni Gomila.

stats