Cultura 14/12/2018

'Et vull veure': la nova cançó en català d'Alfred i Amaia

Forma part del nou disc de l'artista del Prat de Llobregat

Ara
2 min

Barcelona"Et vull veure. Seguint de prop on mor el vent. Et vull veure. Fent cançons fins que no puguis més. Tinc una estranya sensació de no poder anar millor, però és que amb tu tot va perfecte". Així comença la col·laboració que Amaia i Alfred han fet per al primer disc del cantant del Prat de Llobregat, que ha sortit a la venda aquest divendres i ja es pot escoltar a Spotify.

Tot i que els exconcursants d''OT' van trencar la seva relació amorosa fa poc, Alfred va dir a Instagram que "Amaia havia de ser al disc". "'Et vull veure' és una cançó que vaig compondre per a ella el dia del seu aniversari i em semblava romàntica la idea que ella cantés amb mi, és un regal de tots dos. És un record bonic que defineix una etapa de la meva vida", va explicar Alfred en un missatge als seus seguidors.

Malgrat que Amaia és navarresa i no parla català, en aquesta cançó sí que ho fa. Alfred té dues cançons en català al nou disc: 'Et vull veure' i 'Himno del Prat', on el cantant parla del poble on va créixer. Alfred també ha compost un tema sobre Barcelona, però és en anglès.

En una entrevista a l'ARA, Alfred ha explicat aquesta setmana que compon a partir del que li passa i del moment en què es troba. "Puc parlar de llocs, puc parlar de moments, puc parlar de persones, anomenant-les pel nom o sense anomenar-les. Jo explico la meva vida a través de les cançons", diu. Sobre la col·laboració amb Amaia, el cantant pratenc deixa clar que per a ell és "perfecte que sigui al disc": "És una persona a qui estimo molt i no podia faltar-hi perquè forma part de la meva vida i ha format part de les lletres d’aquest disc".

Un amor nascut davant les càmeres

La parella es va conèixer quan participaven en l'edició del 2017 d''Operación Triunfo', concurs que va guanyar ella i en què ell va quedar quart. Junts van protagonitzar un dels duets més recordats del programa, la interpretació a quatre mans en piano de 'City of stars', tema principal de la pel·lícula 'La la land'. Va ser a partir d'aquella actuació que la seva relació va anar creixent fins a convertir-se en la parella oficial del programa i, fins i tot, protagonitzar declaracions d'amor en 'prime time'. De fet, el 13 de novembre Alfred va recordar l'efemèride d'aquella actuació amb un 'post' a Instagram en què agraïa a Amaia que fos l'acord que completava la seva cançó.

El seu duet amb 'Tu canción' va ser escollit pels espectadors del programa per representar Espanya a Eurovisió, un periple que no va estar exempt de polèmica. Durant els mesos previs al festival, la parella va ser objecte de crítiques perquè Alfred va regalar a Amaia el llibre 'España de mierda', d'Albert Pla, per la diada de Sant Jordi.

Un cop superat el tràngol d'Eurovisió, que va acabar amb un decebedor 23è lloc, tots dos es van posar a treballar en la seva carrera musical separadament.

stats