Cultura 10/12/2014

Del minipimer a la ceràmica de Picasso: obren les quatre exposicions del Museu del Disseny

El nou centre, que tindrà entrada gratuïta des de diumenge fins el 31 de gener, és fruit de la fusió de quatre museus barcelonins dedicats a les arts de l'objecte

Europa Press / Ara
1 min
L'edifici del Museu del Disseny de Barcelona

BarcelonaEl museu obrirà les portes aquest diumenge –i tindrà entrada gratis fins el 31 de gener– després d'un llarg període de preparació, durant el qual s'ha realitzat una tasca exhaustiva de restauració de 1.810 les 2.071 peces exposades. Les exposicions es renovaran cada cinc anys. El febrer del 2015 s'inaugurarà també la primera exposició temporal, 'Disseny per viure', d'Òscar Guayabero, que se centrarà en el disseny que té la voluntat de millorar la vida diària dels usuaris als quals va destinat. A més de les exposicions, el Museu del Disseny té un centre de documentació amb més de 22.000 documents relacionats amb les arts de l'objecte i del disseny.

La directora del museu, Pilar Vélez, ha manifestat que la inauguració de l'equipament no suposa "el final d'un projecte", sinó "el començament d'una nova etapa", i que ja es pot parlar de normalització patrimonial. El cost anual del manteniment del Museu del Disseny és de 3,8 euros.

Aquestes són les quatre exposicions permanents del Museu del Disseny:

'Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural'

Inclou 2.000 obres de la col·lecció de disseny industrial del centre, des del 1930 fins a l'actualitat, amb l'objectiu d'explicar com aquests objectes d'ús quotidià s'han convertit en patrimoni cultural.

'Extraordinàries! Col·leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XIX)'

Reuneix 1.200 peces, u

'Cossos vestits. Siluetes i moda (1580-2015)'

Analitza la relació entre el vestit i el cos, i presenta 111 vestits, 62 estructures i audiovisuals diversos. I

'El disseny gràfic: d'ofici a professió (1940-1980)'

Reuneix l'obra dels pioners en les disciplines d'aquest art i la seva professionalització al llarg del temps. R

stats