Cultura 18/03/2015

L'arquitecta Olga Felip, Premi Fundació Princesa de Girona d'Arts i Lletres 2015

Va representar Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia del 2012, i ha exposat la seva obra a ciutats com Londres, Tòquio i Buenos Aires

Ara
2 min
Olga Felip, guardonada amb el Premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2015

BarcelonaL'arquitecta Olga Felip ha estat guardonada amb el Premi Fundació Princesa de Girona a la categoria d'Arts i Lletres. El jurat ha destacat la seva trajectòria per haver combinat noves formes arquitectòniques amb la integració dels edificis a l'entorn, així com l'efecte harmònic per l'espectador, el paisatge i l'usuari de les construccions. El 2012 va ser escollida per representar Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia, i el 2013 va rebre el premi Architects Journal a la Dona Emergent de l'Any.

Olga Felip (Girona, 1980) és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC) i ha sigut professora a l'Architectural Association School of London i al Barcelona Institute of Architecture (BIArch). La seva obra ha estat exposada a ciutats d'arreu del món com Barcelona, Madrid, Venècia, Londres, Tòquio o Buenos Aires. Entre les seves obres, destaquen la Plaça de l'Absis de la Catedral de Tortosa, el Centre Cívic de Ferreries (Menorca), el CAP de L’Aldea i el Museu de l’Energia d’Ascó.

Ha estat premiada amb diferents guardons internacionals, com el el premi Jove Arquitecte de l'Any 2010 dels LEAF Awards i 40under40 atorgat pel Centre Europeu d'Arquitectura i The Chicago Athenaeum, el Design Vanguard 2011 i el premi Agrupació Joves Arquitectes de Catalunya, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El jurat d'aquesta categoria de la sisena edició dels premis ha estat format pel violoncel·lista Lluís Claret, la periodista Pepa Fernández, la premiada a la mateixa categoria el 2013 Auxiliadora Toledano, l'actor i director teatral Josep Maria Pou i l’escriptor i periodista Sergio Vila-Sanjuán. Aquests premis reconeixen la trajectòria innovadora de joves d'entre 16 i 35 anys i la d'entitats que treballen en favor dels joves, i estan dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una escultura de Juan Muñoz.

stats