Cultura 30/01/2021

El festival Coachella es cancel·la

Era la primera gran cita musical del calendari, a l'abril, i podria arrossegar altres festivals com el Primavera Sound

2 min
Beyoncé al Festival Coachella de 2018.

BarcelonaEl festival de Coachella, la primera gran cita musical que hi havia aquest any 2021, ha estat cancel·lada oficialment. No se celebrarà a l'abril a causa de la pandèmia. El certamen nord-americà, que té lloc cada primavera a Califòrnia i atreu els principals caps de cartell del món de la música, serveix d'inici de gira per a múltiples artistes i, per tant, condiciona altres grans festivals, com el Primavera Sound. Amb la notícia d'aquesta cancel·lació queda en l'aire tot el calendari de festivals del 2021. Els seus representants han apuntat que potser es podria traslladar a unes altres dates a finals d'any. De fet, és el que va passar el 2020: es va posposar a l'octubre i després ja es va deixar per al 2021. Aquest any ni tan sols havien anunciat encara els caps de cartell amb previsió de la cancel·lació de l'esdeveniment.

La cancel·lació se suma a la del festival anglès Glastonbury , que per segona edició consecutiva no es farà a causa dels estralls del covid a Anglaterra. En aquest cas, el festival era el mes de juny. Aquella cancel·lació ja posava en dubte la temporada de festivals a Europa. L'adeu de Coachella no fa més que confirmar les dificultats per tirar endavant aquestes grans cites, i de retruc les grans gires internacionals. Pel festival californià hi passen 125.000 persones al dia, que hi van de tots els Estats Units i d'altres parts del món.

Res no fa augurar que hi pugui haver festivals musicals amb multituds a peu dret i sense distància aquest 2021. De tota manera, ni el Primavera Sound (del 2 al 6 de juny) ni el Sónar (del 17 al 19 de juny) han especulat amb cap canvi en les dates fins ara. Al contrari de Rock in Rio, que sí que ha anunciat que torna al Brasil i que a finals de setembre espera que la meitat de la població estigui vacunada i pugui assistir a les dues setmanes concerts, amb mascareta i gel hidoalcohòlic. Malgrat que és el país del món amb més morts i contagiats, han anunciat els primers caps de cartell: Iron Maiden, Megadeth i Sepultura seran algunes de les bandes que tocaran el primer dels set dies de concerts, dedicat al heavy metal.

stats