Cultura 21/09/2021

El Festival de Pallasses reivindica la presència de més dones al sector

Rosie Volt, Pamela Palenciano i Cristi Garbo, entre les artistes que hi participaran

ARA
2 min
El festival tindrà lloc a la carpa del Circ Cric i als carrers de Sant Esteve de Palautordera

BarcelonaEl Festival Internacional de Pallasses torna el 30 de setembre a Sant Esteve de Palautordera de la mà del Circ Cric per vuitè any consecutiu per seguir reivindicant "des de l'humor" el paper de la dona a la societat. "Volem empoderar les dones que fan aquesta professió, donant visibilitat als seu projectes", afirma la directora del festival, Montserrat Trias, a l'ACN. Un dels noms destacats del cartell d'enguany és la còmica andalusa Pamela Palenciano, que porta a l'escenari la seva pròpia història de maltractaments i abusos amb No solo duelen los golpes, un espectacle per a adults que va començar sent un taller de conscienciació per a joves.

Al llarg de quatre dies una cinquantena de pallasses convertiran Sant Esteve de Palautordera en una gran ciutat del clown en femení. El festival s'inaugurarà amb l’argentina Jimena Cavalletti i la valenciana Laia Sales, que oferiran versions fins ara desconegudes del trio musical Los Panchos. L'1 d'octubre tindran lloc dues sessions de la Marató de pallasses amb artistes com Cristi Garbo, Barbara Probst, Noche i Roxi Katcheroff. L'espectacle Yadéwatts de la francesa Rosie Volt; Alive! in concert, de l'austríaca Anna de Lirium, o ¡Qué buen día!, de Maite Guevara, són altres de les propostes de renom de l'edició d'aquest any. A diferència d'altres edicions, com ja va passar l'any passat, enguany no hi haurà cercaviles i tots els actes es faran es espai perimetrats.

El festival vol ser una oportunitat perquè les pallasses trobin espais on actuar i seguir progressant, però també per establir contacte entre elles. Per això a banda dels espectacles hi haurà activitats com el Fòrum de la Comicitat Femenina, on es parlarà de les inquietuds de les artistes dins el sector. També es posarà en marxa un circuit professional de cursos, tallers i estades per a dones pallasses. "De pallasses n'hi ha poques, per això volem potenciar-les i engrescar a noves i futures pallasses", asseguren des del Circ Cric. Degut a les limitacions de la pandèmia, d'alguns espectacles s'han programat dobles sessions i per a tots ells caldrà entrada. En els espais a l'aire lliure es cobra també un preu simbòlic de tres euros per fer la reserva de localitat per evitar cadires buides. L'aforament màxim permès és de fins a 200 persones als espais més grans.

stats