TEATRE
Cultura 06/05/2013

El festival Shakespeare ressuscita al Raval

El certamen, que va néixer a Santa Susanna, programarà 7 espectacles i diverses activitats a Barcelona del 6 al 12 de juny

Laura Serra
1 min
Broggi, Monclús, Vellvehí i Manrique / ACN

BarcelonaEmparat per La Perla 29, el Festival Shakespeare que va néixer a Santa Susanna el 2003 celebrarà la seva desena edició del 6 al 12 de juny al centre de Barcelona després d'un any d'impàs sense celebrar-se perquè l'ajuntament de Mataró –que se'l va 'quedar' el 2009– el va anul·lar el 2011. La directora Montse Vellvehí ha trobat aliats a la Biblioteca de Catalunya –que serà la seu central del festival–, al teatre Romea i a espais com La Central del Raval, el CCCB, l'escola Massana, la Filmoteca i el bar Horiginal, junt amb els quals –i l'aportació de l'ICUB de 40.000 euros– ha pogut reobrir el certamen.

La programació teatral es concentrarà en set obres: un és un muntatge de 'Julio César' dirigit per Paco Azorín amb Sergio Peris-Mencheta, Tristán Ullosa i Mario Gas que es farà al Romea i sis més són "petites perles" que es faran a la Biblioteca. Quim Lecina estrenarà el musical 'Big will Shakespeare' i Moreno Bernardi una peça de dansa titulada '[H]'; es podran tornar a veure 'Treballs d'amor perduts' de Parking Shakespeare al pati de la Massana, Jordi Oriol interpretarà 'La caiguda d'Amlet', els 'Sonets encadenats' dits per Lluís Soler i Miquel Gallardo manipularà Hamlet a 'Diagnòstic Hamlet'. A més hi haurà l'infantil 'La Julieta' dirigit per Oriol Broggi.

Diverses activitats paral·leles completaran el festival, que té l'objectiu de créixer i poder presentar propostes internacionals gràcies a la Xarxa de festivals Shakespeare de la qual forma part.

stats