CINEMA
Cultura 14/09/2012

El Festival de Sitges estrenarà 'Frankenweenie', de Tim Burton

El film es presentarà fora de competició al certamen de Sitges el 10 d'octubre i l'endemà arribarà a les cartelleres catalanes

Acn
1 min
Un fotograma de 'Frankenweenie'

BarcelonaLa 45a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya acollirà l'estrena de l'última pel·lícula del director nord-americà Tim Burton, 'Frankenweenie'. El film es presentarà fora de concurs el 10 d'octubre i l'endemà arribarà a les cartelleres catalanes. Burton torna a optar per l''stop-motion' i la plastilina per a la pel·lícula, dues de les tècniques que més èxits li han reportat. En aquesta ocasió, el director d''Eduardo Manostijeras' allarga un curtmetratge que havia filmat al principi de la seva carrera en què reinventa la història de Frankenstein, aquesta vegada amb un nen en el paper de científic i el seu gos mort en el de la criatura que torna a la vida.

En aquella ocasió, Burton va filmar el curtmetratge amb actors de carn i ossos, però ara ha decidit seguir l'estela de cintes com 'Malson abans de Nadal' o 'La núvia cadàver' i explicar la història amb figures de plastilina mogudes fotograma a fotograma.

Hi veurem la història d'en Victor, un nen que veu com mor la seva mascota, el gos Sparky, i que recorrerà al poder de la ciència per fer-lo reviure. Tot plegat, una aventura que causarà diversos maldecaps als veïns del barri.

'Frankenweenie' s'ha rodat en blanc i negre i s'ha renderitzat posteriorment en tres dimensions, fet que conjunta l'estil clàssic amb una de les últimes apostes tècniques de la indústria cinematogràfica.

stats