Art
Cultura 04/02/2022

La formigonera reivindicativa d'Antoni Miralda inaugura la nova edició de Llum Bcn

El festival torna al calendari habitual i inclou prop de trenta instal·lacions

Ara
1 min
'La Formigonera del PoblewNew', d'Antoni Miralda

BarcelonaAntoni Miralda és un mestre a l'hora de fusionar la festa amb la crítica i la cultura popular: la desfilada La formigonera del PobleNew ha inaugurat aquest vespre la nova edició del festival Llum Bcn. L'artista va decidir treballar amb una formigonera perquè en veu sovint al barri des que s'hi va instal·lar fa deu anys i la considera "un estómac simbòlic que metabolitza la transformació del barri, que té diferents nivells de vida", com diu el mateix Miralda. "Es tractava de crear caliu, diàleg i interrelació, que les obres entrin al màxim dins del barri", afegeix. 

'La formigonera del PobleNew', d'Antoni Miralda, durant la desfilada.
'La formigonera del PobleNew', d'Antoni Miralda, i el seu seguici de motos Harley Davidson.

La formigonera del PobleNew inclou un seguici format per tres Harley Davidson i set formigonetes. Aquest dissabte i aquest diumenge serà al solar del carrer de Pere IV, cantonada amb Ciutat de Granada, amb una exposició situada dins una caseta d’obra.  

Aquesta edició inclou prop d'una trentena d'instal·lacions escampades pels carrers de Poblenou, setze de les quals són d'estudiants d'escoles de disseny, art, il·luminació i arquitectura. Per prevenció sanitària hi haurà control d’aforament als espais perimetrats (als espais tancats del festival l’ocupació es limitarà al 70%, segons les recomanacions del departament de Salut). L'horari s'amplia: de sis de la tarda a mitjanit. No hi haurà reserves prèvies.

stats