Cultura 20/05/2012

Les fotografies d'Agustí Centelles es podran geolocalitzar a la xarxa

Octavi Centelles, fill del fotògraf, crea una galeria d'obres del seu pare a Flickr i impulsa un nou web

Efe
1 min
Octavi Centelles ha penjat les fotografies del seu pare a Flickr

BarcelonaLes fotografies d'Agustí Centelles, es podran veure a la xarxa ser geolocalitzades a la xarxa gràcies a un projecte finançat pel seu fill Octavi. Amb motiu del 103 aniversari del seu naixement, que es compleix demà, els seus fills Sergi i Octavi Centelles han impulsat diverses iniciatives, i aquest darrer ha apostat per la difusió de l'obra del seu pare a la xarxa.

Les fotografies de Centelles es podran veure a la galeria que Octavi Centelles ha creat a Flickr i acompanyades de textos. Algunes de les imatges estan geolocalitzades, com ara la imatge inèdita descoberta recentment en què apareix Robert Capa al costat d'un cotxe que trasllada al cap del govern republicà Juan Negrín i al general Rojo el 28 d'octubre de 1938 amb motiu de l'acte d'homenatge i comiat de les Brigades Internacionals a Barcelona. En aquestes galeries, les fotografies estan agrupades per temes, com ara "Els nens fotografiats per Agustí Centelles", mentre que altres recorden algunes de les exposicions sobre l'obra del fotoperiodista, com 'La caixa de galetes. L'autor i la seva obra' o 'Centelles in_edit_oh!'.

Els hereus del fotògraf engegat també un nou web sobre la trajectòria del seu pare que porta per títol 'In memoriam Agustí Centelles'.

D'altra banda, demà se celebrarà un homenatge a Agustí Centelles en la biblioteca que porta el seu nom al carrer Comte d'Urgell de Barcelona, inaugurada fa un any. A l'acte, convocat a les 19 hores, intervindran Sergi Centelles, el crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle, el filòleg Miquel Berga, la historiadora Teresa Ferrer i el fotògraf Ricard Martínez.

stats