Cultura 13/10/2011

El col·leccionista i patró de la Fundació Joan Miró, Kazumasa Katsuta, Ciutadà Honorari de Barcelona.

La Fundació Joan Miró exposa de manera permanent 24 pintures i 6 escultures cedides en dipòsit pel col·leccionista japonès des de l'any 2001. Toshiya, Heikichi i Akiko Katsuta, fills del col·leccionista, rebran la distinció de mans de l'Alcalde en una cerimònia que tindrà lloc el divendres, 14 d'octubre.

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha acordat concedir el títol de Ciutadà Honorari de Barcelona a Kazumasa Katsuta com a reconeixement a la seva trajectòria i per la col·laboració amb la Fundació Joan Miró i, per extensió, amb la ciutat de Barcelona. La relació de la Fundació Joan Miró amb Kazumasa Katsuta es va iniciar el 1993 en motiu de l'antològica organitzada per celebrar el centenari del naixement de l'artista, per a la qual el col·leccionista japonès va prestar una desena d'obres per portar a terme el projecte. Algunes d'aquestes obres van tornar a la Fundació Joan Miró quan es va presentar l'exposició Joan Miró: equilibri a l'espai (1997), arrel de la qual es va nomenar Kazumasa Katsuta Patró vitalici de la Fundació.

La bona relació entre Kazumasa Katsuta i la Fundació Joan Miró va afavorir un nou acord, segons el qual la Gallery K. AG va dipositar a la Fundació una acurada selecció d'obres dels seus fons. Aquest acord es va formalitzar el 20 de juny del 2001, dia en què les obres van ser presentades al públic, coincidint amb la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l'obertura formal de la Fundació. La cessió en favor de la Fundació acabava el 2010. En arribar al seu termini, el Sr. Kazumasa Katsuta va acceptar renovar-la per un nou període de deu anys.

stats