Cultura
Cultura 14/07/2011

Arenys de Mar fa un homenatge al món geganter amb la flashmob XXL

Hi han participat 30 colles d'arreu del territori català amb 90 gegants i 30 capgrossos. La música és una versió en gralla del tema Wa Yeah! dels mallorquins Antònia Font

Francina Bosch
1 min

BarcelonaArenys de Mar va ser l'escenari d'una flashmob gegantera que va mobilitzar 30 colles d'arreu del territori català i en la que hi van participar 90 gegants, 30 capgrossos i prop de 500 voluntaris. Josep Bayo, director de Ràdio Arenys i realitzador de la peça audiovisual ha explicat a l'ARA que el clip és un “homenatge al món geganter”, que a vegades no té “tanta visibilitat” com altres tradicions culturals catalanes. En el rodatge hi van treballar 10 operadors de càmera i 4 auxiliars de producció i es van utilitzar 10 càmeres de filmació.

El projecte, rodat el 10 de juliol durant la festa major de la ciutat, ha sigut una iniciativa de Ràdio Arenys i els Geganters d'Arenys de Mar, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat. Diverses empreses del món audiovisual, principalment de l mateix municipi i rodalies, han participat voluntàriament amb el projecte. El grup de grallers mataroní Els Laietans, coneguts per la versió de l'himne del Barça, entre altres, van adaptar el títol Wa yeah! dels mallorquins Antònia Font, que és la banda sonora del clip.

stats