Publicitat
Publicitat

"Les tres germanes tenen un lloc especial on creixeran els seus fills"

Andrija Rusan

Arquitecte croat editor de la revista internacional 'ORIS'. Coautor de l'exposició 'Continuity of the Avant-garde, Fragments of Croatian Architecture from modernism to 2009' presentada a Viena, Amsterdam i Barcelona. Comissari del pavelló de Croàcia a la Biennal de Venècia 2006

Sabem que no és fàcil construir cases que siguin poètiques, càlides, senzilles, clares, modestes, elementals i responsables, cases que seran una icona del seu temps, i que a la vegada no perdin els valors essencials amb el pas del temps. A més, és obvi que aquests projectes estimables i habituals apareixen en països perifèrics. No provenen dels països desenvolupats com els que dicten les associacions bancàries i polítiques, les seves normes "democràtiques" o els que pel nostre bé (ens convencen que és així!) estimen per damunt de tot el seu Gran Germà... Les respostes a això són bastant òbvies, oi? Ho són?

Per tant, hauríem de creure, fins i tot esperar, que l'Irene, la Maria i l'Ángeles estan contentes amb un món tan elaborat responsablement en arquitectura, i fet més càlid amb taules de pi... Les tres germanes tenen un lloc especial on creixeran els seus fills i un lloc especial per a elles, tenen un món ric en atmosferes, vistes i possibilitats per gaudir de la comunitat o, fins i tot, rendir-se a la intimitat. Podríem fer servir més paraules que lloessin la qualitat de la seva obra i la responsabilitat professional, podríem enaltir la immillorable concepció de la casa en un intent de fer-la responsable amb el medi ambient, però per damunt de tot destaca la notorietat: del contingut, la calidesa i el caràcter especial del Nou Món acabat de crear per a aquestes tres germanes i les seves famílies. No hi ha res més important que això!

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT