Cinema
Cultura 17/02/2013

El glamur es passeja per la catifa vermella dels Goya

Els figurants de Madrid es manifesten amb globus negres i creus blanques simbolitzant la manca de presència i reconeixement dels seus professionals

Ara
2 min
fdfdf

BarcelonaEl president de l'Acadèmia Espanyola del cinema, Enrique González Macho, ha estat el primer en arribar al Centre de Congressos Príncipe Felipe de Madrid, on aquesta nit es celebra la gala d'entrega dels XXVII Premis Goya. Entre els més puntuals també hi hagut l'actor Josep Maria Pou i l'actriu Angela Molina. Els dos actors formen part del repartiment de 'Blancaneu', una de les preferides. "El premi ja ens ha tocat, per haver pogut participar en aquesta pel·lícula que és una meravella", ha destacat l'actor català. Macarena García, nominada en la categoria d'actriu revelació i la 'Blancaneu' de la pel·lícula de Pablo Berger, ha arribat a la gala amb un espectacular vestit vermell. A la catifa vermella, Berger ha insistit en què el seu film era una "experiència sensorial per a tots els públics". Paco León, el director de 'Carmina o revienta', ha destacat que la seva és l'única pel·lícula no subvencionada que opta a un premi.

Una de les actrius que ha acaparat més mirades a la catifa vermella dels Goya ha estat Blanca Suárez, que properament estrenarà 'Los amantes pasajeros' de Pedro Almodóvar. Suárez ha volgut emular Angelina Jolie i ha deixat al descobert la seva cama amb un disseny de Pucci. També han despertat admiració el recollit de María León, actriu de 'Carmina o revienta', la faldilla florejada de Verdú o el vestit curt d'Adriana Ugarte. L'actriu Nieves Álvarez ha assegurat que el més important és la discreció pel que fa als vestits: "L'important és que el vestit no es converteixi en una disfressa", ha assegurat . Paula Echevarría ha escollit un espectacular vestit verd, per ser el color de l'esperança.

Un dels més aplaudits a la seva arribada al Centre de Congressos Príncipe Felipe de Madrid ha estat l'actor José Sacristán, que ha estat nominat als Goya, per primera vegada en la seva llarga i dilatada carrera, per la seva interpretació a la pel·lícula 'El muerto y ser feliz'.

L'actor Javier Bardem, el productor de 'Hijos de la nube, la última colonia', ha destacat que el film, que opta als premis de Millor Documental, vol ser una "petita ajuda" al poble saharauí: "El rodatge va ser caòtic perquè molta gent volia boicotejar-lo", ha dit.

Els figurants de Madrid s'han manifestat a les portes de la cerimònia dels Goya amb globus negres i creus blanques simbolitzant la manca de presència i reconeixement dels seus professionals. Els manifestants han protestat amb crits de "sense figuració, no hi ha producció".

stats