Cinema
Cultura 18/03/2014

El Govern aplicarà l'impost del cinema a les operadores d'internet després de l'estiu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha confirmat l'aprovació de l'avantprojecte de llei per fomentar la producció audiovisual catalana

Ara
1 min
El conseller Ferran Mascarell amb els guanyadors dels premis Gaudí

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha confirmat aquest dimarts que el Govern ha aprovat l'avantprojecte de la llei per crear un impost als proveïdors de serveis de comunicació que anirà destinat al foment de la producció audiovisual catalana.

El tribut, que el conseller "confia" que començarà a aplicar-se "després de l'estiu", serà de 0,25 euros al mes per contracte de servei, i s'imputarà als operadors de comunicació que tinguin contractes a Catalunya. Segons Mascarell, l'impost no haurà de representar cap càrrega tributària per als ciutadans.

El conseller de Cultura ha subratllat que l'impost va en el sentit del que preveia la llei del cinema del 2010. "Serà un tribut finalista que desplegarà la llei del cinema aprovada pel parlament", ha assegurat Mascarell. "Volem fer competitiu un sector tan important com l'audiovisual i consolidar el cercle virtuós que hi ha Catalunya: una bona formació, un altíssim nivell de creativitat, una molt bona capacitat de producció".

Respecte a la possibilitat que Europa tombés aquest impost com va passar amb la llei del cinema, el conseller ha destacat que "no s'està plantejant fer res que no s'estigui fent a Europa, per tant, no veig per què haurien de tombar-ho a Europa".

"Estic segur que al final trobarem un punt d'acord", ha comentat Mascarell sobre la possible reacció contra la llei de les operadores d'internet. "És evident que a ells els interessa tant com a nosaltres que Catalunya tingui un audiovisual fort, així que tard o d'hora ens entendrem".

stats