Cultura 24/12/2015

El Govern alemany considera que l'edició crítica de 'Mein Kampf' s'hauria de llegir a les escoles

Efe
1 min
'Mein Kampf' exposa la ideologia nacionalista, racista i violenta de Hitler. / IFZ

BarcelonaLa ministra de Cultura alemanya, Johanna Wanka, ha dit, en una entrevista al diari 'Passauer Neue Presse', que la nova versió comentada de 'Mein Kampf' [La meva lluita] a càrrec d'experts de l'Institut d'Història Recent de Munic (IfZ) s'hauria de llegir a les escoles perquè el discurs del dictador nazi "no quedi sense rèplica".

"L'edició crítica del IzF té l'objectiu de contribuir a l'educació política i està escrit en conseqüència perquè pugui ser entès pel públic general", ha dit la ministra. Wanka ha afegit que la lectura d'aquest llibre "amb valoració científica" despertarà dubtes entre els estudiants i "és bo que es pugui parlar sobre el tema a les classes".

A finals d'aquest any, coincidint amb els 70 anys de la mort de Hitler, caduquen els drets d'autor de 'Mein Kampf', propietat fins ara de l'estat federal de Baviera. Per això, davant possibles publicacions del llibre no comentades, l'IfZ n'ha elaborat una edició crítica de gairebé 2.000 pàgines a disposició dels ciutadans.

stats