El govern espanyol confirma que no hi haurà llei de mecenatge

El secretari d'estat de Cultura diu que entre la reforma i fiscal i la llei de fundacions ja se'n compleixen els objectius

El secretari d'estat de Cultura, José María Lasalle, ha anunciat que "afortunadament per primera vegada" hi haurà un augment en la partida de Cultura dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) i alhora ha confirmat que el mecenatge no tindrà una llei pròpia.

Lasalle ha afirmat que hi haurà mecenatge, però a través d'incentius fiscals. És a dir, que la llei que van prometre a principi de legislatura i que consideraven prioritària, finalment no serà una llei, però els seus beneficis provindran de la reforma fiscal i la regulació de les fundacions que prepara el Ministeri de Justícia. "Si volem entrar en batalla de nominalismes, podem fer-ho", ha assenyalat, i ha dit que si existeixen "incentius fiscals que impliquin deduccions sobre l'impost de la renda o de societats" ja n'hi ha prou. 

"Per primera vegada el mecenatge comptarà a Espanya amb la introducció del micromecenatge. Ja no cal ser ric per ser mecenes: si això no és una llei de mecenatge, que baixi Déu i ho vegi", ha dit.