Publicitat
Publicitat

FOTOGRAFIA

Les imatges inèdites de l'exili de Pau Casals

El fotoperiodista Jean Ribière (Niort, 1922 - Perpinyà, 1989) va captar amb la seva càmera l'eufòria i el desencís dels exiliats a la Catalunya Nord poc després de l'alliberament de França el 1944. Pel davant dels seus ulls es van succeir les mobilitzacions multitudinàries contra el franquisme, les festes populars, els concerts, els discursos, els aplecs de sardanes...

El Museu Memorial de l'Exili (Mume) inaugura una exposició que recull el fons fotogràfic inèdit del fotoperiodista. Amb el nom de De Prada a Perpinyà, Pau Casals & el món de l'exili. Reportatges del fotoperiodista Jean Ribière (1944-1956) mostra l'univers dels refugiats republicans a Perpinyà i Prada, que esperaven una intervenció dels aliats per fer fora Franco. Casals, que es desvivia pels refugiats que intentaven sobreviure darrere els filats a la fam i a les malalties, és omnipresent. També destaquen els rostres de Pompeu Fabra, Antoni Rovira i Virgili, Josep Carner, Joan Alavedra i Josep Irla. L'objectiu de la càmera de Ribière va captar el primer homenatge que els exiliats van retre a Lluís Companys o el tancament de la frontera.

L'exposició, comissariada per Eric Forcada, es podrà veure fins a l'11 de novembre. La coorganitzen la Casa de la Generalitat a Perpinyà, l'Ajuntament de Prada de Conflent, el Festival Pablo Casals i el Museu Memorial de l'Exili.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT