Música
Cultura 29/03/2012

El pop independent omple la dissetena edició del Minifestival de Barcelona

El Centre Artesà Tradicionàrius i la sala Underground acullen divendres i dissabte els concerts d'Alasdair Brothers, Alphabet Blackwards, Anímic i Sarah Nixey, entre d'altres

Ara
2 min
Alphabet Blackwards

BarcelonaEl Minifestival de Música Independent de Barcelona manté l'aposta pel pop 'indie'. La dissetena edició, amb la col·laboració del segell i distribuïdora sevillana The Green Ufos, presenta un cartell internacional amb l'escocès Alasdair Roberts, el grup anglès Alphabet Blackwards, els nord-americans Dark Dark Dark, la londinenca Sarah Nixey (ex Black Box Recorder) i la francesa Laetitia Velma. Tots cinc, i el grup de Collbató Anímic, actuaran el dissabte 31 de març al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, a partir de les 19.30 h. L'entrada anticipada, 17 euros; en taquilla 21 euros.

Un dia abans, divendres, a la sala Underground, hi haurà un concert amb entrada gratuïta de Naturalesa Salvatge, Els Nens Eutròfics i Miss Q.

Dark Dark Dark

Nona Marie Invie i Marshall LaCount són els líders de Dark Dark Dark, un sextet de Minneapolis que defensa un folk de cambra obert el pop. El seu últim disc és 'Wild go'.

Alasdair Roberts

L'escocès Alasdair Roberts continua explorant els límits del folk contemporani, una tasca que va començar als anys 90 amb el grup Appendix Out. El 2002 va engegar la seva carrera en solitari, decidit a recuperar antigues composicions de les illes Britàniques. Fa unes setmanes va publicar 'Urstan', un disc compartit amb Mairi Morrison.

Alphabet Blackwards

L'electro pop és el territori d'Alphabet Blackwards, un quintet d'Oxford que debuta a Catalunya actuant al Minifestival. El seu últim treball és l'EP 'British explorer'.

Sarah Nixey

Del 1998 al 2003, la londinenca Sarah Nixey va formar part del trio Black Box Recorder que completaven Luke Haines i John Moore. El 2007 va publicar el seu primer àlbum en solitari, 'Sing, memory'. Quatre anys després va editar 'Brave tin soldiers', un disc en què rebaixa el to electrònic però manté la intensitat del seu pop.

Laetitia Velma

La francesa Laetitia Velma presentarà al Minifestival el disc 'Les eaux profondes', un àlbum que justifica els elogis que ha rebut de Dominique A. El cantautor francès la va apadrinar fa uns anys, quan Velma va col·laborar a 'L'horizon'.

stats