Premis
Cultura 05/02/2024

L'Institut Miquel Tarradell, premi Ciutat de Barcelona d'educació

Joan Carreras, David Bestué i el festival Raval's també han estat guardonat

ARA
2 min
APRENDRE EN DIVERSITAT  Alumnes de primer d’ESO del Miquel Tarradell, en una classe aquesta setmana.

BarcelonaL'Institut Miquel Tarradell, del barri barceloní del Raval, ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona d'educació. El jurat, integrat per Laia Colell, Mireia Estrada, Marta Comas, Youssef El Maimouni i Teresa Rubio, ha atorgat el premi per unanimitat "per la consolidació d’un projecte educatiu que conjuga la posada en valor de totes les llengües de la comunitat amb l’aprenentatge i l’ús del català, així com el treball en xarxa amb institucions i projectes culturals de la ciutat". A l'Institut Miquel Tarradell hi ha gairebé 700 alumnes entre ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior i s'hi parlen vint llengües, sobretot urdu, panjabi, tagal i ilocano. Amb el premi, el jurat vol "reconèixer la tasca educativa, cultural i social del professorat i dels agents educatius als instituts, i celebrar la implicació dels i les joves".

En la categoria d'arts escèniques s'ha premiat l'actor Joan Carreras "per la seva excel·lència interpretativa" en l'obra Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), de Gabriel Calderón. En música, el premi se l'ha endut l'organista de 97 anys Montserrat Torrent "per la seva activitat artística durant l’any 2023, especialment la gira de concerts realitzada a la ciutat de Barcelona, a Sant Felip Neri, Santa Maria del Mar i Sant Vicenç de Sarrià". I en cultura digital i audiovisual, el guanyador ha estat el documental Alteritats, d’Alba Cros Pellisé i Nora Haddad Casadevall, "per l’aproximació a les dissidències sexuals i identitàries des del testimoni íntim i natural, tot sortint de la rigidesa de les definicions de gènere".

En l'àrea de cultures populars i comunitàries, el Ciutat de Barcelona és per al festival Raval’s, de la Fundació Tot Raval, per la seva "reinterpretació de l’ocupació cívico-festiva de l’espai públic, reivindicant-lo, alhora, com a patrimoni de la ciutadania [...] que recull la tradició de la cultura i les festes majors populars". En arquitectura, urbanisme i disseny, s'ha imposat l'exposició Els nous realistes. Arquitectura catalana i balear d’ençà de la crisi del 2008, comissariada per Carme Ribas i Joan Roig, per "visibilitzar una nova manera de fer arquitectura atenta al lloc i als reptes contemporanis". I en arts visuals s'ha premiat David Bestué per l’exposició Ciutat de sorra, de la Fabra i Coats, per la seva "contundència discursiva i formal basada en el treball escultòric a través d’una investigació crítica i exhaustiva sobre la història recent de Barcelona".

stats