Museus
Cultura 05/03/2013

La inversió per al futur Museu Casteller de Catalunya, retallada a la meitat

L'alcalde de Valls anuncia que abans d'un any començaran les obres del nou museu, al cor del barri antic

Acn
2 min
A la primera jornada del concurs de Tarragona les colles van provar els seus millors castells.

VallsL'alcalde de Valls, Albert Batet (CiU), s'ha compromès a desencallar durant aquest mandat l'esperat projecte del Museu Casteller de Catalunya, i ha confirmat el canvi d'ubicació al cor del barri antic. Aquest canvi permetrà reduir els 12 milions d'euros inicialment previstos d'inversió, a només 6 milions. "Redimensionem el projecte però en mantenim l'ambició inicial", ha declarat. El museu era la joia de la corona d'una nova zona de creixement, l'ARE de Ruanes. L'Ajuntament instarà la Generalitat per deixar-la sense efecte.

"El museu serà una realitat si el fem els vallencs, perquè ningú no ens regalarà res; no ho han fet mai i ara tampoc serà una excepció". Així de contundent s'ha mostrat Batet davant les més de 150 persones que han omplert la sala d'actes de la Casa de Cultura de Valls. El projecte inicial preveia la construcció d'un espectacular edifici soterrat de 3.000 metres quadrats i 10.000 més a l'exterior. S'havia de fer a l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Ruanes. L'alcalde ha confirmat la marxa enrere tant en l'ambiciós projecte del museu com en la mateixa execució de l'àrea residencial.

Era una decisió coneguda, però no confirmada. "Era un projecte nascut d'un pacte en una època de 'boom' immobiliari", ha reconegut l'alcalde convergent, que ha afegit que el replantejament és fruit "de la necessitat de redimensionar el projecte a la realitat actual" i, sobretot, "del convenciment que si no és des de l'Ajuntament que empenyíem el carro, no ens en sortiríem".

El museu, que arrossega anys de retard, és dels projectes més importants de la ciutat. El nou projecte, més "assumible" i "viable", que ja entrarà en els pressupostos d'enguany i definit en el nou POUM, va de bracet d'un nou conveni amb l'Incasòl. Està previst que les obres es licitin a finals d'any, mentre que l'interior es farà entre el 2014 i el 2015, ha avançat Batet. "Redimensionem el projecte però en mantenim l'ambició inicial,", ha conclòs Batet.

stats