Literatura
Cultura 15/10/2016

Isabel-Clara Simó, nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes

L'escriptora d'Alcoi substitueix Francesc Parcerisas

Ara
1 min
L'escriptora Isabel-Clara Simó

BarcelonaEl Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha escollit l'escriptora Isabel-Clara Simó com a nova degana en substitució de Francesc Parcerisas, un cop expirat el període estipulat de mandat. Simó serà nomenada pel president de la Generalitat a proposta del conseller de Cultura per a un període de tres anys renovable.

La figura del degà ha de ser un escriptor en llengua catalana de reconegut prestigi i ocupar la presidència de la Junta de Govern, òrgan superior de la ILC, i la vicepresidència del Consell Assessor.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) va guanyar el premi Víctor Català el 1978 amb el seu primer llibre, 'És quan miro que hi veig clar', i ha publicat una cinquantena de títols en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu, narrativa juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, reculls d'articles, assaig… Al llarg de la seva trajectòria ha guanyat el premi Sant Jordi, el de la Crítica Serra d'Or, el de la Crítica dels Escriptors Valencians, l'Andròmina de narrativa, el de la Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català i el Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, entre molts d'altres.

stats