Cultura 14/02/2011

Isona Passola: "No tot a Madrid és caverna mediàtica"

La productora de 'Pa negre' revela que el seu nou projecte serà "un film molt europeu"

1 min

p { margin-bottom: 0.21cm; } La pel·lícula 'Pa negre' ha estat més seguida a Madrid en versió original catalana subtitulada que no pas doblada. Ho ha revelat Isona Passola aquest matí, en entrevista a RAC1. Passola ha confessat que encara no havia anat a dormir, després d'haver rebut nou guardons pel film que ha produït: “Ha estat molt bonic i molt euforitzant. La gent està molt contenta i la sensació és molt agradable”. Entre les anècdotes que ha explicat, destaca la de la maquilladora que, abans de començar la gala, li ha assegurat que era bruixa i que obtindria nou Goya, com finalment ha estat.

Passola ha analitzat les claus de l'èxit de la pel·lícula a l'hora d'acaparar els premis: “He agraït que hagin votat la diversitat. Els del cine sempre van endavant amb aquestes coses. És un sector molt obert, quan pensem en Madrid sempre surt la caverna mediàtica però no tot és això. També hi ha hagut molt vot cinèfil i de suport a Villaronga”. La productora del film creu que els acadèmics catalans s'han bolcat en el film a l'hora de votar “perquè hi han vist una manera col·lectiva per impulsar el cinema català més enllà”.

Sobre els nous projectes, Passola ha explicat que té ganes de fer un film “molt europeu”. La productora ha explicat que 'Pa negre' era un film “molt local, però amb emocions universals”, però que ara volia fer una coproducció: “Vull fer una pel·lícula molt europea. Tinc el tema, i està basat en una novel·la, però encara no la puc dir perquè no està tot signat”.

stats