Cinema
Cultura 23/01/2012

Els IV premis Gaudí escalfen motors amb la foto de família dels nominats

L'Acadèmia del Cinema també ha presentat els nous membres d'honor, entre els quals hi ha les actrius Teresa Gimpera i Carme Contreras

Acn
1 min
ACN

Barcelona"Els acadèmics farem dues coses en aquest acte: fer-nos una foto de nominats per escalfar motors per la gala que tindrà lloc a l'Artèria Paral·lel el 6 de febrer i retre homenatge als veterans del nostre cinema". Així ho ha dit el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, en la recepció al Palauet Albéniz de Barcelona.

En aquest homenatge s'han nomenat els Membres d'Honor d'enguany: les actrius Carme Contreras i Teresa Gimpera, el director i guionista Jordi Feliu, el fundador i director de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), Josep Maixenchs, i el col·leccionista i restaurador cinematogràfic Josep Maria Queraltó.

Eva, Mientras duermes i Bruc. La llegenda són els films més nominats als IV premis Gaudí. La cinta de Kike Maíllo opta a 16 premis. La nova proposta de Jaume Balagueró ha estat nominada a 15 guardons. I la pel·lícula de Daniel Benmayor sobre el timbaler del Bruc opta a 12 premis. Altres films nominats són Chico y Rita, Open 24h i Catalunya über Alles!.

stats