LLIBRES
Cultura 21/05/2013

Una primera edició de 'Harry Potter' amb anotacions, venuda per 176.270 euros

La subhasta benèfica organitzada per la casa Sotheby's servia per recaptar diners per l'associació literària del PEN anglès

Efe
1 min
Gent del poble:  J. K. Rowling perd la màgia

LondresUna primera edició del llibre 'Harry Potter i la pedra filosofal' amb anotacions a mà i il·lustracions realitzades per l'autora britànica J.K.Rowling s'ha subhastat a Londres per 176.270 euros. Les anècdotes personals de l'escriptora, repartides al llarg de 43 pàgines del llibre, contenen referències a tota la saga del famós mag –que ha venut 450 milions de còpies en prop de 200 països– i també a les adaptacions cinematogràfiques protagonitzades per l'actor anglès Daniel Radcliffe.

"El 'quidditch' es va inventar en un petit hotel de Manchester després d'una baralla amb el que llavors era el meu xicot. Havia estat pensant en allò que manté a una societat unida (...) i vaig comprendre que necessitava un esport", assenyala una de les notes de l'exemplar sobre l'esport sobre escombres que practica Potter. L'autora hi comenta aspectes com la dedicatòria del llibre, la poca popularitat del primer capítol o els seus somnis sobre els diferents personatges.

L'exemplar es va vendre al costat d'altres cinquanta obres literàries contemporànies en una subhasta benèfica organitzada per la casa Sotheby's a la capital britànica. La recaptació anirà en suport de l'associació literària del PEN anglès.

stats