Cultura 23/04/2012

Jordi Pujol canta 'Jenifer' amb Els Catarres

En una entrevista a 'RAC1', l'expresident de la Generalitat s'ha afegit breument a la tornada de la cançó que el cita i ha confessat que no està d'acord amb el tema d'aquest trio del Vallès Oriental

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, en una entrevista a 'El món RAC1', ha cantat la tornada de 'Jenifer' en directe amb Els Catarres. Pujol ha aclarit que no està d'acord amb la cançó perquè en un moment diu que el jove nacionalista i "la 'xoni'" van a la discoteca Pont Aeri a exhibir el seu "amor prohibit", perquè des del seu punt de vista, un amor entre joves d'orígens diferents no pot ser "prohibit", perquè creu que "és bo" que es mesclin i que "els Rodríguez" acabin parlant també català, a banda de castellà. L'expresident opina que si no es produeix aquesta integració lingüística, amb el temps, "no serem Catalunya".

L'acostament entre Pujol i Els Catarres va començar al setembre. En una xerrada a Igualada, l'expresident va sorprendre tothom amb una anàlisi detallada de la lletra de la cançó, que l'esmenta directament. Aquella intervenció es va enregistrar en vídeo –el podeu veure sobre aquestes línies– i va donar encara més fama a Els Catarres. Dues setmanes després, el grup va visitar Pujol a la seva oficina i es van fer fotos junts.

stats