Música
Cultura 31/05/2018

Jorra i Gomorra estrena el videoclip d''A Manacor'

La cançó és l'avançament d'un nou EP del quartet mallorquí

Ara
2 min

BarcelonaÉs "una proposta d'himne per a la ciutat de Manacor", diu Jorra Santiago sobre 'A Manacor', una cançó que formarà part d'un EP que el quartet mallorquí Jorra i Gomorra publicarà després de l'estiu al segell Bubota Discos. El videoclip, realitzat per Joan Bover de Far Visuals (responsables del programa d'IB3 'Els entusiastes') arriba ara coincidint amb la celebració de les Fires i Festes de Manacor, "tan petit per ser ciutat i tan poble per ser tan gran" i "on hi ha mil clots per metre quadrat i un complex d'en Rafa Nadal"

'A Manacor' dona continuïtat al disc 'Música sèria'. "És continuista totalment i tanca una etapa en què hem gravat algunes cançons de la primera fornada i n'hem incloses algunes de noves. A partir d'ara, llenç en blanc, ja no hi ha res a la reserva", explica Jorra sobre una cançó enregistrada amb "bases gravades en directe i arranjaments fets a posteriori". "El repte aquesta vegada era que les veus tinguessin més presència, que fossin més clares i que estiguessin tan ben cantades com fos possible. En aquest sentit m'he esforçat molt i crec que se nota en el resultat final", diu.

"'A Manacor' és la cançó que menys m'ha costat fer de tota la meva vida. Bé, la segona, perquè la primera va ser 'Windom Earle' –explica–. En quinze minuts la tenia enllestida, retocs de la lletra i d'alguns acords a part. Vaig pensar que seria divertit fer una proposta d'himne al meu poble, que parlés una mica dels defectes i de les virtuts de Manacor, i, sobretot, sense gens de rancúnia. El nostre poble és una merda, però és el nostre. Hi hem nascut i crescut i l'estimem a la nostra manera".

stats