Cinema
Cultura 24/08/2021

L'actriu Marion Cotillard, premi Donostia del Festival de Sant Sebastià

El certamen ha destacat la "intensitat" amb la qual ha brillat la intèrpret, tant en produccions europees com estatunidenques

Ara
2 min
L'actriu francesa Marion Cotillard a Los Ángeles

BarcelonaMarion Cotillard rebrà el segon premi Donostia del 69è Festival de Sant Sebastià, tal com informa el festival amb un comunicat. Guanyadora de l'Oscar, del Globus d'Or i del premi BAFTA per la seva interpretació d'Édith Piaf a La vida en rosa d'Olivier Dahan, Cotillard està considerada una de les actrius franceses més internacionals. Recollirà el premi Donostia el 17 de setembre a la gala d'inauguració del Festival, que tindrà lloc al Kursaal. El certamen donostiarra ha destacat la "intensitat" amb la qual ha brillat la intèrpret, tant en produccions europees com estatunidenques, en les quals ha representat amb "el mateix talent" rols dramàtics, còmics i d'acció juntament amb cineastes com Michael Mann, Christopher Nolan, Woody Allen, Steven Soderbergh, James Gray, els germans Dardenne i la seva parella, el director i actor Guillaume Canet.

Marion Cotillard rep aquest reconeixement en plena promoció de la seva última pel·lícula, Annete, un musical de Leos Carax que ja va presentar en el passat Festival de Cinema de Canes i que coprotagonitza amb Adam Driver. Cotillard també ha participat en pel·lícules com Taxi (1998), Pretty things (2001), Estima'm, si t'hi atreveixes (2003) o Llarg diumenge de festeig (2004), però la seva recreació de la cèlebre cantant Édith Piaf va marcar un abans i un després en la seva carrera al convertir-se en la primera artista gal·la a aconseguir l'Oscar per una interpretació feta en francès. Cotillard va multiplicar les seves aparicions en produccions de Hollywood de diferents gèneres, des de musicals (Nine) fins a pel·lícules d'acció (Origen), comèdies (Midnight in Paris), thrillers (Llaços de sang) i drames com El somni d'Ellis, que va ser el seu primer paper protagonista en una pel·lícula estatunidenca.

L'elenc d'actors amb els quals ha treballat Cotillard també inclou destacades figures del panorama internacional, entre elles l'actor Johnny Depp, que també rebrà el premi Donostia en aquesta 69a edició del Zinemaldia. La concessió del premi a Depp no ha estat exempta de polèmica per part d'alguns col·lectius, que han acusat l'actor d'haver maltractat la seva exparella.

stats