Cinema
Cultura 28/09/2011

L'Acadèmia de Cinema Català felicita l'equip de 'Pa negre' per la seva candidatura a l'Oscar

El portaveu de la junta directiva, Santiago Lapeira, ha destacat que la pel·lícula "independentment del seu lloc d'origen, té capacitat per emocionar i per transmetre qüestions universals"

Efe
1 min

BarcelonaL'Acadèmia del Cinema Català felicita l'equip de Pa negre per haver estat el film seleccionat avui per representar a Espanya en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa en la 84a edició dels Oscars, a la vegada que considera que és una història local amb una posada en escena universal.

En declaracions a Efe, el portaveu de la junta directiva de l'entitat, Santiago Lapeira, ha indicat que el director Agustí Villaronga i la productora Isona Passola han aconseguit "liderar un equip que ha realitzat una pel·lícula molt interessant i commovedora".

Segons el seu parer, es tracta d'un relat "intel·ligible per a l'espectador, independentment del seu lloc d'origen, perquè té capacitat per emocionar i per transmetre qüestions universals". Lapeira, d'una altra banda, ha volgut recordar que la pel·lícula Los Tarantos, dirigida per Francisco Rovira Beleta, ja va ser nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

stats