Cinema
Cultura 23/02/2011

L'Academia de Hollywood refusa la petició de Bansky d'acudir disfressat als Oscar

Els directius han declinat la proposta per evitar que falsos Bansky assisteixin a la cerimònia

Redacció
1 min

BarcelonaBansky, l'artista urbà conegut per la seva voluntat de mantenir l'anonimat, ha fet públic que no ha rebut el permís de l'Acadèmia per assistir disfressat als Oscar, on competeix per l'estatueta com a millor documental, amb el seu debut cinematogràfic Exit through the gift shop.

La petició de l'artista respon a la voluntat de conservar l'anonimat i, segons informa Hollywood Reporter, els màxim responsables dels premis li han negat el permís per por que persones sense acreditació accedeixin a la cerimònia. Per al director executiu de l'Acadèmia, Bruce Davis, "la situació divertida però inquietant és que el film guanyi i cinc personatges amb caretes de mico puguin a l'escenari dient: "Sóc Bansky", ha explicat. "A qui nassos estarem donant el premi?".

La resposta de Bansky a la nominació de la pel·lícula com a millor documental va ser "una gran sorpresa", en paraules de l'autor. "Si bé no estic d'acord amb aquest concepte de cerimònies, estic disposat a fer una excepció pels quals estic nominat".

El més probable és que Bansky no faci acte de presència a l'entrega de premis, el proper diumenge al Kodak Theatre de Los Angeles, però algunes fonts apunten que serà prop d'aquest escenari. En les darreres setmanes han aparegut a la ciutat nous graffitis que se li atribueixen, sobretot el d'un Charlie Brown fumant i abocant una llauna de petroli al costat d'un edifici cremat.

stats