Cinema
Cultura 14/12/2011

La nova versió cinematogràfica de 'Millennium' convenç la crítica

L'adaptació del 'bestseller' de Stieg Larsson que ha dirigit David Fincher rep l'aprovació general dels crítics nord-americans, que qualifiquen d'"extraordinària" la interpretació de Rooney Mara

Reuters
2 min
Millenium

BarcelonaMillennium: Los hombres que no amaban a las mujeres, el film de David Fincher que adapta el popular llibre homònim de Stieg Larsson, ha obtingut una bona acollida de la crítica nord-americana. Tant és així que Columbia Pictures, la distribuïdora del film, ha avançat un dia l'estrena de la pel·lícula als Estats Units, al 20 de gener.

El New Yorker Magazine va definir la pel·lícula com un "exercici cru i hipnòtic de cinema", i l'ha qualificat com la "plataforma a l'estrellat per a Mara". La revista Variety la comparava amb la versió sueca de la mateixa història, assenyalant que la pel·lícula de Finchar és "considerablement més sofisticada", i alabant la "hipnòtica presència de Mara, que s'endinsa sense por en l'icònic personatge que abans havia interpretar l'actriu sueca Noomi Rapace, i se'n surt com a mínim igual de bé".

Tot i que la major part dels crítics estan impressionats per la transformació de Mara en la turmentada hacker Lisbeth Salander, alguns pensen que Fincher ha fet curt com a narrador. Todd McCarthy, de The Hollywood Reporter, qualifica la interpretació de Mara d'"embruixadora", però està decebut perquè Fincher no empeny el film cap a zones més fosques i profundes: "Tot és massa polit per ficar-se dins de la pell i quedar-s'hi". Robbie Collin, del britànic The Telegraph, li dóna al film tres estrelles sobre cinc, elogiant Mara i descrivint el film com "un èxit en els seus propis termes". Però Collins opina que Millennium queda una mica enfosquit pels films anteriors de Fincher: "És fàcil veure per què el director volia dirigir el film, però també és inevitable pensar que potser no ho hauria d'haver fet".

La pel·lícula s'estrena a l'Estat espanyol el 13 de gener de 2012.

stats