Cultura 08/02/2014

L'Animac escalfa motors a Barcelona amb la presència de l'oscaritzat Chris Landreth

La directora del festival recalca que és una mostra feta a Lleida amb "un esperit jove, modern i obert"

Acn
2 min
Una imatge del curt 'Ryan', de Chris Landreth

BarcelonaL'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, s'ha presentat aquest divendres al CCCB de Barcelona en un acte que ha comptat amb la presència de Chris Landreth, animador nord-americà instal·lat al Canadà i especialitzat en animació CGI –generada per ordinador– de caire híbrid, experimental i psicorealista, com ell l'anomena. Landreth projecta un curt en la sessió inaugural d'Animac 2014, que se celebrarà del 20 al 23 de febrer a Lleida i que està dedicat a l'animació híbrida i la seva capacitat d'integració en tota mena de formats. En declaracions a l'ACN, la directora de la mostra, Carolina López, recalca que és un certamen fet a Lleida amb un "esperit jove, modern i obert".

En el transcurs de la presentació s'ha projectat 'Ryan', escrit i dirigit per Landreth i guardonat l'any 2004 amb l'Oscar al millor curtmetratge animat. 'Ryan' narra la història de Ryan Larkin, animador canadenc responsable d'alguns dels curtmetratges animats més influents dels anys 60 i 70. Landreth ha ofert després una 'masterclass' sobre el seu procés creatiu com a artista i la seva complexa obra. El seu últim curt, 'Subconscious password', guardonat amb el Grand Crystal a Annecy 2013, formarà part de la sessió inaugural d'Animac 2014.

Landreth ha fet tota una demostració amb un programa d'animació per ordinador de com es pot canviar la cara d'una persona i que expressi sentiments i emocions amb els seus gests o les seves mirades.

Animac, amb el lema 'Híbrid'

Animac dedica aquesta edició a l'animació en l'audiovisual i la seva capacitat d'integració en tota mena de formats. Més enllà de les sessions retrospectives especials, l'animació híbrida infectarà de forma transversal tota la programació d'Animac 2014 en seccions com Animac Cartoon, les conferències especialitzades o Petit Animac. López ha explicat que volen celebrar "la capacitat de penetració dins de l'audiovisual de l'animació, no només a nivell d'efectes especials, sinó l'hibridació del llenguatge".

La 17a edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya va tancar portes l'any passat superant amb escreix el nombre d'espectadors, que va passar dels 18.000 del 2012 als 23.000. López ha assegurat que ja se sentiria satisfeta si hi hagués el mateix públic.

López ha destacat del festival que sigui a Lleida, "que no és una cosa com moltes que passen a Barcelona", i que té un esperit molt jove, molt modern, amb molts estudiants. "La gent que ve fa l'Animac, a banda d'una programació que intentem especialitzar en l'animació, però que està oberta a tot el públic", ha dit López.

Les quatre jornades del festival, organitzat per l'Ajuntament de Lleida, comptaran amb projeccions, conferències, tallers i música en directe dins els espais de la mostra: la Llotja, CaixaForum Lleida i el Cafè del Teatre.

stats