Cinema
Cultura 04/03/2013

L'Animac tanca edició amb 23.000 assistents, 5.000 espectadors més que l'any passat

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya ha projectat més de 200 films de 30 països

Acn
2 min
'A liar's autobiography', un dels films projectats a l'Animac 2013

LleidaLa 17a edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, ha tancat portes aquest diumenge a Lleida superant amb escreix el nombre d'espectadors, que ha passat dels 18.000 del 2012 als 23.000 en aquesta edició, tot un rècord tenint en compte que s'ha reduït un 18% el pressupost del festival.

Segons l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'Animac ha estat "tot un èxit", un fet que l'organització considera que el converteix en un referent nacional i internacional "com a proposta de qualitat, singular i única en el territori espanyol". A l'Animac 2013 s'hi han projectat més de 200 films d'animació de 30 països d'arreu del món.

Tot i les retallades, l'augment de públic ha anat acompanyat per la presència de 125 acreditats i convidats entre professionals, realitzadors i indústria i més de 50 mitjans i 90 periodistes que han donat cobertura a les diferents activitats. La directora del festival, Carolina López, ha posat de relleu el manteniment de la qualitat de la programació i considera que els resultats són fruit d'un treball previ que passa pel canvi de model i l'obertura al sector de la indústria.

Segons López, el lema "a través de la realitat", que per primer cop s'ha posat al festival, ha estat una bona decisió. La directora de l'Animac també ha destacat l'aposta pels joves creadors i la presència de grans personalitats del sector, com ara la jove promesa de l'animació i convidat especial Theodore Ushev; Bill Jones i George Sander-Jackson, codirector i animador respectivament del film 'A liar's autobiography', u l'animadora i il·lustradora Michèle Lemieux, entre d'altres.

Una de les grans novetats d'aquest any ha estat l'Animac Cartoon, una pantalla oberta a la indústria on s'han pogut veure les últimes produccions animades fetes per a televisió. A més, l'espai de tallers Animacrea ha rebut una molt bona acollida per part del públic amb una assistència de 2.800 persones i ha generat interès per conèixer com es treballa el procés creatiu del cinema d'animació.

Més de 5.500 escolars han passat pel certamen, fet que segons l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, "és un vessant molt important perquè s'estan formant nous espectadors i possibles creadors d'animació". L'alcalde també ha destacat el vincle amb el centre de producció audiovisual de Lleida, Magical.

L'aposta pel cinema d'autor i pel talent continua sent un dels segells característics de l'Animac. Per aquest motiu ha continuat amb Animac Campus, enfocat a potenciar la visita de nous creadors. El curtmetratge que han guanyat Premi del Públic Animac 2013 ha estat el film nord-americà 'Fresh Guacamole'. Durant quatre dies, Animac ha projectat més de 200 films d'animació de 30 països d'arreu del món.

stats