Cinema
Cultura 20/04/2015

Lars von Trier: "He tornat a beure, així que ja puc treballar"

El director de cinema danès afirma que tendeix a beure més quan comença a filmar una pel·lícula, ja que "és una feina dura"

Ara
1 min
Lars Von Trier, a Berlín, amb la samarreta de 'Persona non grata' a Canes

BarcelonaLars von Trier ha tornat a beure, una condició que creu necessària per crear el seu art. Així ho afirma el director de cinema en una entrevista concedida al diari britànic The Guardian, on explica la seva situació de rehabilitació durant sis mesos: "Vaig anar a Alcohòlics Anònims cada dia durant mig any". I afegeix que va "lluitar" amb totes les seves forces per mantenir-se sobri. No obstant això, admet que quan comença a filmar una pel·lícula, "és una feina dura, i es tendeix a beure més".

Aquestes declaracions vénen després d'una entrevista feta a finals de 2014 pel diari danès 'Politiken', on confessava que temia no poder crear més pel·lícules després de deixar la beguda. L'addicció a les drogues de Von Trier va començar amb el rodatge de 'Trencant les onades' (1996), i des d'aleshores ha provat altres drogues per inspirar-se, "però la beguda ajuda més a superar l'ansietat".

"Quan has de filmar una pel·lícula, no tens temps per fer alguna cosa per tu mateix, i acostumes a beure només per poder tornar al rodatge pel matí". Preguntat per l'origen de la seva ansietat, el director danès diu que en té "des que era petit". "Crec que si ets un artista i vas begut tens més sensibilitat", afegeix. A més a més, Von Trier, que admet no estar en el seu "millor moment psíquic", confessa que pren massa medicació pels seus problemes, i que el seu psiquiatre ja l'ha advertit d'aquest fet.

stats