Cultura 23/03/2018

L'entrada al Macba serà gratuïta els dissabtes a la tarda

El museu farà portes obertes gràcies a un acord amb la marca japonesa Uniqlo, que també inclou la celebració d'un acte al carrer l'últim dissabte de cada mes

Ara
2 min
El cos inquiet de Rosemarie Castoro

BarcelonaEl Macba comptarà amb un nou espai de gratuïtat a partir d'aquest dissabte: gràcies a un acord de col·laboració amb la marca japonesa Uniqlo, el museu farà portes obertes cada dissabte a la tarda, de les 16 h a les 20 h. L'acord també inclou la programació de diferents activitats, com tallers familiars, concerts, performances i espectacles de dansa, i la celebració d'un gran acte al carrer l'últim dissabte de cada mes.

L'objectiu de l'acord és afavorir l'accessibilitat del seu programa de públics amplis i diversos, i especialment, el públic local. Aquest nou espai de gratuïtat se suma al del Museu Nacional d'Art de Catalunya, que també fa portes obertes els dissabtes a la tarda, i els dels museus municipals, que fan portes obertes el primer diumenge de cada mes.

Uniqlo també contribueix a eixamplar les visites especials que el museu fa cada dissabte sota el nom de 'Parlem de'. El primer esdeveniment es farà aquest mateix dissabte i consistirà en la interpretació d'una coreografia de l'artista nord-americana Rosemarie Castoro per part del ballarí i coreògraf Carmelo Salazar. Més endavant, Frances Torres parlarà de la seva exposició en cartell, 'La campana hermètica' (7 d'abril) i Cloe Masotta farà un recorregut per l'exposició que el museu dedica al seu pare, Oscar Masotta (14 d'abril) i Domènec parlà de la seva obra el 21 d'abril. El mes de maig, la programació del 'Parlem de' inclourà una visita guiada a l'exposició d'Oscar Masotta amb la comissària, Ana Longoni (5 de maig) i una setmana després en parlarà un dels artistes representats a la mostra, Gonzalo Elvira.

El primer espectacle al carrer sorgit de l'acord del Macba i Uniqlo serà un concert de música experimental de l'artista britànic Luke Fowler, seleccionat per al prestigiós Premi Turner 2012. Més endavant. El 26 de maig actuarà el grup mallorquí Papa Topo.

Abans del Macba, Uniqlo ha col·laborat amb importants com el MoMA de Nova York i la Tate Modern de Londres. "La col·laboració publicoprivada forma part de l'essència del Macba. Un model de gestió innovador en el món de l'art, que permet al museu dur a terme projectes ambiciosos, com aquest, amb la finalitat d'apropar l'art contemporani a públics més amplis", afirma la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes.

stats