MÚSICA
Cultura 20/01/2012

Leonard Cohen trenca una dècada de silenci amb 'Old Ideas'

El poeta, cantant i novel·lista publicarà el nou disc el 31 de gener i afirma que ha "renunciat a qualsevol convicció"

Ara
1 min
Leonard Cohen de gira

BarcelonaAls seus 77 anys, el premi Príncep d'Astúries de les lletres 2011, Leonard Cohen, traurà al mercat el 31 de gener el seu darrer disc, Old Ideas (Velles idees), després d'una dècada de silenci. En una xerrada amb periodistes de Londres, el compositor ha declarat que "havia oblidat que era cantant", però després de la gira mundial que va començar l'any 2008 va agafar confiança en si mateix i va decidir crear aquest disc. Cohen no descarta tornar a reunir la seva banda per presentar en directe les noves cançons. Amb aquest, Cohen haurà publicat 12 discos al llarg de la seva carrera, que va començar l'any 1967 i que ha donat èxits com Chelsea Hotel o Suzanne.

Alguns dels temes del disc, gravat al seu estudi personal, destil·len optimisme. Crazy to Love You, n'és un exemple. A la web del cantant es pot escoltar el seu quart senzill, Darkness, un tema trist, on un dels seus versos, traduïts a l'espanyol per Joaquín Sabina, diu: "No tinc futur, sé que els meus dies estan comptats. No és tan amable el present, només mil coses per fer".

Cohen diu que "quan les coses van realment malament, no queda altre remei que aixecar la copa, mantenir-se d'empeus i ballar". El disc també està marcat per lletres sobre sexe, mort i redempció, temes que l'han obsessionat al llarg de la vida. Però tot i que les referències religioses abunden en aquest nou disc, Cohen assegura que ha renunciat a "qualsevol convicció".

stats