CINEMA
Cultura 15/11/2012

L'equip de 'Crepuscle' presenta el desenllaç de la saga a Madrid

Kirsten Steward diu que "no canviaria res" dels últims cinc anys i Robert Pattinson afirma que li sorprèn "aquesta devoció dels fans" per les pel·lícules dels vampirs

Efe
2 min
Presentació de 'Crepuscle. Part 2' a Madrid

MadridKristen Stewart i Robert Pattinson, protagonistes de la saga 'Crepuscle', han dit avui a la presentació a Madrid que l'experiència d'aquests gairebé cinc anys de rodatges ha estat "una cosa única i excepcional", dels quals l'actriu "no canviaria res". L'actor anglès –parella de Stewart malgrat una infidelitat que ha omplert portades i portades de revistes del cor aquest estiu– ha assentit que també, entretalladament. Les qüestions personals estaven totalment prohibides en la roda de premsa.

Enfundada en un vestit blanc i negre amb el coll de pedreria, Stewart ha comentat que han estat "cinc anys molt intensos, de moltíssima intimitat, que només es poden mantenir amb passió i molta il·lusió pel projecte", i afegeix que pensa que el grup d'actors "alguna cosa hi haurà tingut a veure" en l'èxit, a part d'"una mica de sort". "Jo no canviaria res, és una equació tan excepcional que no pots deixar passar", resumeix l'actriu.

'Crepúsculo. Alba. Parte 2' comença exactament on va acabar la primera, amb la mirada de la nova vampira Bella després de donar a llum amb moltíssimes dificultats a la seva filla Renesmee (Mackenzie Foy), una criatura que respira i a la qual batega el cor però amb evidents habilitats sobrenaturals i una forma de créixer anormalment veloç. Convertits en una família, els Cullen s'han de defensar de nou dels Vulturis, que creuen amenaçat el seu poder per l'estranya naturalesa de la nena.

La cinquena pel·lícula culmina les adaptacions al cinema de les novel·les de la nord-americana Stephenie Meyer, tot un fenomen supervendes que va arribar a 50 països. Pattinson, Stewart i Lautner van arribar al projecte amb 22, 18 i 16 anys, respectivament, i van remoure, commoure i agitar a un increïble exèrcit de seguidors. "No sé per què ni com però realment passa. I es multiplica, i és una energia que et contagia. És una passió tan increïble com un volcà en erupció", intenta explicar Stweart. "Em sorprèn aquesta devoció dels fan", apunta Pattinson. Lautner, que se sent "molt afortunat", afirma que ha crescut i madurat al mateix temps que els fan, alguns dels quals "porten tatuatges de 'Crepuscle'. Això és molt seriós", diu i afegeix que ha après "moltíssim" de els actors i de quatre directors que ha tingut la saga.

Bill Condon, director i guionista de l'oscaritzada i deliciosa 'Déus i monstres', va ser l'encarregat de realitzar les parts I i II de la pel·lícula final 'Albada' que la productora va decidir dividir en dos. "La primera part és més íntima, és més una història d'amor, amb el casament i l'embaràs d'ella, i aquesta és diferent", afegeix Condon, i no només per l'any i mig que li ha portat el muntatge i l'edició de la cinta, sinó perquè inclou 2.000 seqüències retocades.

Encara que hi ha "batalla final", Condon assumeix l'enuig d'alguns fans perquè no és exactament el que els lectors de la novel·la esperen.

stats